مدير روابط عمومي شرکت گهر زمين:
حمايت بزرگترين معدن سنگ آهن خاورميانه
از نمايشگاه Simex کرمان
مدير روابط عمومي شرکت گهر زمين با اعلام حمايت گهر زمين از نمايشگاه سنگ آهن و زنجيره تامين فولاد کرمان SIMEX2019 گفت: شرکت گهر زمين توجه به بومي سازي را در الويت خود قرار داده و همچنين در حاشيه نمايشگاه کرمان با هم انديشي و تعامل با ساير شرکتهاي فعال در زنجيره تامين فولاد سعي در افزايش نقش خود در زنجيره تامين فولاد و همکاري حداکثري با ساير شرکتها در شرايط تحريم خواهد بود.
به گزارش پايگاه خبري معدن نامه، بابک رحيميان مدير روابط عمومي شرکت گهر زمين در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: استان کرمان به عنوان قطب معدني کشور شناخته شده و از ظرفيت بالايي از ذخاير سنگآهن برخوردار است از سوي ديگر شکل گيري زنجيره تامين فولاد در کنار معادن استان اهميت معرفي فعاليتهاي اين حوزه را که بخشي ازآن توسط شرکت گهرزمين در حال انجام است دو چندان ميکند. لذا برگزاري رويدادي تخصصي همچون SIMEX در استان کرمان بسيار مهم است و ميتواند موثر باشد
وي در ادامه افزود: در شرايط تحريم ضرورت معرفي و فعالسازي توانمنديهاي صنايع معدني بيش از پيش احساس ميشود و انتظار ميرود با برپايي چنين رويدادي در استان کرمان بتوان مردم و مسولين را با اهميت بخش معدن و فعاليتهاي انجام گرفته در اين حوزه آشنا کرد و به روند توسعهاي در اين بخش شتاب بخشيد از اين رو گهر زمين در نمايشگاه زنجيره تامين فولاد کرمان با تمام توان شرکت خواهد کرد.
رحيميان توليد 10 ميليون تني گندله و 10 ميليون تني کنسانتره را از برنامه هاي آتي شرکت گهر زمين دانست و گفت: در راستاي تحقق اهداف توليد در سال آينده پروژه 5 ميليون تني گندله سازي شرکت مورد بهرهبرداري قرار خواهد گرفت و اين در حاليست که هم اکنون دو خط کنسانتره سازي دو ميليون تني در مجموع با ظرفيت 4 ميليون تن در اين شرکت فعال مي باشند.
به مناسبت برگزاري نمايشگاه زنجيره فولاد کرمان ؛
4روز پرتکاپـو در نمايشگاه بين المللي جنوب شرق
هرچند سرماي زمستان از راه رسيده، اما صنعت نمايشگاهي مانند هميشه روزهاي گرم و پرتکاپويي را پشتسر ميگذارد؛ بهويژه آنکه محل دائمي نمايشگاه بينالمللي کرمان ميزبان اولين نمايشگاه بين المللي زنجيره تامين فولاد، ماشين آلات و تجهيزات وابسته باشد.
اولين نمايشگاه بين المللي زنجيره تامين فولاد، ماشين آلات و تجهيزات وابسته عنوان رويدادي است که از25تا 28دي در نمايشگاه بين المللي جنوب شرق کرمان ميزبان علاقهمندان و دست اندرکاران فولاد کشور ميشود.
«سيمکس 2019» با هدف تعادلسازي زنجيره فولاد در راستاي تحقق اهداف فولادي در افق 1404، تکميل زنجيره توليد براي دستيابي به محصولات و خدمات با ارزش افزوده بالاتر و همچنين توسعه صنايع بالا و پايين دستي به همراه زمينهسازي جذب سرمايهگذاران داخلي و خارجي است.
اين رويدادها که به مدت 4روز يعني از سه شنبه تا جمعه برقرار است. به گفته قدير قيافه عضو هيات مديره انجمن سنگ ايران نمايشگاهي تخصصي و بسيار کاربردي است .چراکه فعالان بخشخصوصي و مسئولان دولتي بهراحتي ميتوانند يکديگر را ببينند و اظهارنظرهاي يکديگر را در اين زمينه جويا شوند. در بسياري از موارد اين ارتباط منجر به عقد قرارداد خواهد شد.بر اين اساس و با توجه به اهميت تحقق اهداف فولادي، نخستين نمايشگاه در حوزه زنجيره توليد فولاد، با حضور محمد رضا پورابرهيمي رييس کميسيون اقتصادي مجلس ،فرشاد مقيمي معاونت امور صنايع وزارت صنعت، معدن و تجارت، داريوش اسماعيلي رييس سازمان نظام مهندسي و نايب رييس کميسيون صنعت و معدن مجلس، شهباز حسن پور نائب رييس فراکسيون معدن مجلس و نماينده سيرجان و همچنين مهرداد اکبريان رييس انجمن سنگآهن ايران، بهرام شکوري رييس کميسيون معدن اتاق بازرگاني ايران به همراه جمعي از مسئولان ، مديران و فعالان تشکلهاي معدني و صنعتي در روز چهارشنبه 26 ديماه سال جاري در ساعت 10و 30 دقيقه افتتاح خواهد شد.
ايجاد انقلاب در حوزه اکتشاف سنگآهن گريزناپذير است
در همين زمينه، رئيس انجمن سنگآهن ايران با توجه به اهميت موضوع و نگراني مطرح شده در زمينه تامين سنگآهن واحدهاي فولادي در چشمانداز 1404 از برگزاري نشستي تخصصي با عنوان «ضرورت انقلاب در اکتشاف سنگآهن» در نخستين روز از نمايشگاه زنجيره فولاد کرمانسيمکس در 25 دي خبر داد.
مهرداد اکبريان، با تاکيد بر لزوم ايجاد انقلاب در اکتشاف سنگآهن اظهار کرد: در شرايط کنوني و با توجه به برخورداري از ذخاير بالقوه سنگآهن، ايجاد انقلاب در حوزه اکتشاف سنگآهن گريزناپذير بوده و مهمترين شاخصه در راستاي تحقق اهداف فولادي در افق 1404 به شمار ميرود.
وي در ادامه، به برگزاري نشست تخصصي در نمايشگاه زنجيره فولاد کرمانسيمکس اشاره کرد و گفت: با توجه به اهميت موضوع و نگرانيهاي مطرح شده در زمينه تامين سنگآهن واحدهاي فولادي در چشمانداز 1404، نشستي تخصصي با عنوان «ضرورت انقلاب در اکتشاف سنگآهن» در نخستين روز نمايشگاه زنجيره فولاد کرمانسيمکس در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي اين استان برگزار ميشود که انتظار ميرود نقطه عطفي در راستاي توسعه اقتصادي کشور باشد.
حمايت از نمايشگاه زنجيره فولاد کرمان
مدير روابط عمومي شرکت گهر زمين نيز با اعلام حمايت گهر زمين از نمايشگاه سنگ آهن و زنجيره تامين فولاد کرمانسيمکس 2019 گفت: شرکت گهر زمين توجه به بوميسازي را در اولويت کاري خود قرار داده و همچنين در حاشيه نمايشگاه کرمان با همانديشي و تعامل با ساير شرکتهاي فعال در زنجيره تامين فولاد، سعي در افزايش نقش خود در زنجيره تامين فولاد و همکاري با ساير شرکتها در شرايط تحريم دارد.
بابک رحيميان، مدير روابط عمومي شرکت گهر زمين، گفت: استان کرمان به عنوان قطب معدني کشور، شناخته شده و از ظرفيت زياد ذخاير سنگآهن برخوردار است. از سوي ديگر شکلگيري زنجيره تامين فولاد در کنار معادن استان، اهميت معرفي فعاليتهاي اين حوزه که بخشي از آن از سوي شرکت گهرزمين در حال انجام است را دو چندان ميکند. از اين رو برگزاري رويداد تخصصي سيمکس در استان کرمان بسيار مهم است و ميتواند موثر باشد.
وي در ادامه افزود: در شرايط تحريم، ضرورت معرفي و فعالسازي توانمنديهاي صنايع معدني، بيش از پيش احساس ميشود و انتظار ميرود با برپايي چنين رويدادي در استان کرمان بتوان مردم و مسئولان را با اهميت بخش معدن و فعاليتهاي انجام شده در اين حوزه آشنا کرد و به روند توسعهاي در اين بخش شتاب بخشيد. از اين رو گهر زمين در نمايشگاه زنجيره تامين فولاد کرمان با تمام توان شرکت خواهد کرد. رحيميان، توليد 10 ميليون تني گندله و 10 ميليون تني کنسانتره را از برنامههاي شرکت گهر زمين دانست و گفت: در راستاي تحقق اهداف توليد در سال آينده، پروژه 5 ميليون تني گندلهسازي شرکت مورد بهرهبرداري قرار خواهد گرفت، در حالي که هماکنون 2 خط کنسانترهسازي 2 ميليون تني در مجموع با ظرفيت 4 ميليون تن در اين شرکت فعال است.
گفتني است، نخستين نمايشگاه بينالمللي زنجيره تامين فولاد کرمان«سيمکس2019» که در فضايي به وسعت 6 هزار متر مربع از روز سهشنبه 25 تا 28 ديماه سال جاري در مرکز نمايشگاههاي جنوب شرق کرمان برگزار خواهد شد، بخشهاي مختلف زنجيره همچون اکتشاف و استخراج ، بهرهبرداري و فرآوري ، تجهيزات آزمايشگاهي و زمينشناسي به همراه ماشينآلات سنگين آخرين دستاوردها و محصولات خود را به معرض نمايش قرار خواهند داد.
با همت و اراده يکرماني ها در راستاي اهداف فولادي کشور؛
برگزاري نمايشگاه زنجيره فولاد در بهشت معادن ايران
اينروزها ضرورت انقلاب در اکتشاف سنگآهن هماتيت به يکي از دغدغههاي اصلي فعالان بخشخصوصي تبديل شده است.
آنها بر اين باورند که ميتوان از ظرفيت سنگآهن هماتيت براي تامين سنگآهن مورد نياز کشور بهره گرفت. اما آنچه باعث شده است امروز از ظرفيتهاي سنگآهن هماتيت در کشور غفلت کنيم، دشوار بودن فرآوري سنگآهن است. به گفته کارشناسان اين حوزه، پژوهشگران توانستهاند از ماشينآلات hpgr براي فرآوري سنگ هماتيت بهره بگيرند. ماشينآلات hpgr با ريز و خرد کردن سنگ آهن هماتيت و رساندن آن به 95 درصد سايز هدفي که بايد ايجاد شود توانستند با کمترين مصرف آب غلظت سنگ هماتيت را بينهايت بالا بياورند و ناخالصيها را از آن جدا و سنگ را آماده کنسانترهسازي کنند. درحالحاضر شرکت گلگهر کرمان جزو نخستين شرکتهايي است که در اين زمينه سرمايهگذاري کرده است.
پنهان ماندن ذخاير معدني در کشور
در همين زمينه، قدير قيافه، عضو هيات مديره انجمن سنگآهن ايران، اظهار کرد: اقتصاد معدن، نتوانسته است باتوجه به استانداردهاي جهان به حد کافي در اکتشاف ذخاير معدني موفق عمل کند، در نتيجه بسياري از ذخاير معدني در کشور هنوز پنهان مانده است.
وي در ادامه افزود: تجربه نشان داده است هرگاه بخشخصوصي بهطور جدي با سرمايهگذاري خود و بدون حمايت از دولت، در بخش اکتشاف سرمايهگذاري کند ميتواند به موفقيتهاي قابل توجهي دست يابد.
به گفته قيافه، سنگ آهن يا هر ماده معدني ديگر را نميتوان توليد کرد، بايد به اين نکته دقت کرد که 5 درصد از پوسته زمين را سنگآهن تشکيل ميدهد. کاري که معدنکاران بايد انجام دهند اين است که اين ماده معدني را کشف کنند. بخشخصوصي باتوجه به شيب مثبتي که در زمينه اکتشاف مواد معدني گرفته است ميتواند به ذخاير قابل ملاحظهاي در زمينه اکتشاف سنگ آهن هماتيت دست يابد.
عضو هيات مديره انجمن سنگآهن ايران، با بيان اينکه در زمينه فرآوري مواد معدني آنگونه که بايد تلاشي نکرديم، گفت: در جشنواره و نمايشگاه ملي فولاد، از معدن تا فرآوري آن شرکتهاي خوبي شرکت کردند. بخش قابل توجهي از ذخاير سنگآهن کشور هماتيتي هستند که اگر روي فرآوري آنها بهدرستي کار شود ميتوان به تامين سنگآهن در کشور اميدوار شد و بهطور طبيعي ارزشافزوده قابل توجهي نيز در کشور ايجاد خواهد کرد.
وي در پاسخ به اين پرسش که نخستين نمايشگاه بينالمللي زنجيره تامين فولاد و ماشينآلات و تجهيزات وابسته (سيمکس 2019) در کرمان تا چه ميزان ميتواند در اکتشاف سنگآهن در کشور انقلاب ايجاد کند، گفت: بايد پذيرفت که نمايشگاههاي تخصصي، همواره کاربردي بودهاند چراکه فعالان بخشخصوصي و مسئولان دولتي بهراحتي ميتوانند يکديگر را ببينند و اظهارنظرهاي يکديگر را در اين زمينه جويا شوند. در بسياري از موارد اين ارتباط منجر به عقد قرارداد خواهد شد.
قيافه در پايان خاطرنشان کرد: نمايشگاه کرمان ميتواند بازخورد و خروجي مناسبي داشته باشد چراکه در استان کرمان که يکي از استانهاي معدنخيز کشور است، برگزار ميشود. از اينرو ميتواند در اين زمينه تاثيرگذار باشد.
هزينه بالاي فرآوري سنگآهن هماتيت
همچنين در زمينه ذخاير فراوان سنگ آهن هماتيتي، عباس گلمحمدي، معاون اکتشاف سازمان زمينشناسي و اکتشافاتمعدني کشور در گفتوگو با صمت، بيان کرد: سنگ آهن، انواع مختلفي دارد که 3 نوع مهم آن شامل مگنتيت، هماتيت و سيدريت است. سنگ آهن هماتيت، نوعي اکسيد آهن است که بهوفور براي استحصال آهن مورد استفاده قرار ميگيرد. اين سنگ آهن در طبيعت با رنگهاي قرمز تا قهوهاي و سياه يافت ميشود.
وي افزود: اين ماده معدني، ويژگي مغناطيسي نداشته و حداکثر ميتواند داراي خلوص 70 درصد فلز آهن باشد، در حالي که سنگ آهن مگنتيت داراي ويژگي مغناطيسي بوده و براي پرعيارسازي، بسيار مناسب است. سنگ آهن سيدريت نيز در کشورهاي داراي کمبود منابع سنگ آهن و در شرايط خاصي براي استحصال آهن استفاده ميشود.
وي در پاسخ به اين پرسش که چرا تاکنون به معادن هماتيت در کشور توجه نشده است، بيان کرد: براي سرمايهگذاران بخش معدني، سهولت در سوددهي و ميزان سرمايهگذاري کمتر براي حصول نتيجه اهميت ويژه دارد و از آنجا که اين نوع کانسنگ در بسياري موارد به راحتي در معادن قابل فرآوري و افزايش عيار نيست، کمتر براي سرمايهگذاري مورد توجه قرار ميگيرد.
اين مقام مسئول با بيان اينکه فرآوري کانسنگ مگنتيت در مقايسه با کانسنگ هماتيت آسانتر است، افزود: سنگ آهن هماتيت براي فرآوري، هزينه بيشتري را براي استحصال فلز، به کارخانههاي ذوب آهن تحميل ميکند. از اينرو تاکنون به دليل ميزان ذخاير بيشتر مگنتيت در ايران، رغبت و تمايلي براي سرمايهگذاري در فرآوري معادن هماتيتي و خريد هماتيت از سوي کارخانههاي ذوب آهن وجود نداشته است.
به گفته معاون اکتشاف سازمان زمينشناسي و اکتشافاتمعدني، هزينه بالاي پرعيارسازي و کارآيي پايين پرعيارسازي به دليل مواد باطله زياد و سنگ معدني کم عيار در معادن هماتيتدار ميتواند دليل کم بودن توجه به هماتيت نسبت به مگنتيت باشد.
وي در ادامه، درباره ذخاير اصلي سنگ آهن هماتيت در جهان و ايران، گفت: بزرگترين و بيشترين ذخاير اين نوع سنگ آهن در کانادا و امريکاست. اين کشورها ذخاير چندين ميليارد تني دارند و وجه مشخصه آنها، عيار پايين آهن و ميزان بالاي سيليس و ساير ناخالصيهاست. به دليل همين ميزان ذخيره زياد، داراي توجيه اقتصادي براي استخراج و ايجاد صنايع فرآوري هستند.
به گفته وي، در ايران برعکس بسياري از مناطق روي زمين، سنگ آهنها از نوع مگنتيتي هستند. از اينرو کمتر دنبال سرمايهگذاري روي ذخاير و منابع هماتيتي براي اکتشاف و استخراج اين نوع سنگ آهن ميروند.
وي در ادامه بيان کرد: سنگ آهن مگنتيت، بهدليل داشتن ويژگي مغناطيسي، در اکتشاف و فرآوري کم هزينهتر است و در صورت توجه ويژه به هماتيت، در اکتشاف ذخاير جديد و فرآوري آن ميتوان از ظرفيت مناسب کشور در اين زمينه بهره گرفت و اينگونه شاهد جبران کمبود سنگ آهن مورد نياز صنايع پاييندستي اين معادن در آينده باشيم. توانمندي اکتشاف اين ذخاير به دليل داشتن وزن مخصوص بالا و همراهي با مگنتيت با روشهاي مختلف ژئوفيزيکي در ايران وجود دارد.
گل محمدي در پاسخ به اين پرسش که آيا فناوري فرآوري سنگ آهن هماتيت در ايران وجود دارد، گفت: از سالها پيش برخي از شرکتهاي دولتي، خصوصي، دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي به اهميت ذخاير بزرگ هماتيت در کشور، پي بردهاند و از اينرو طرحهاي تحقيقاتي و عملياتي متعددي در اين زمينه انجام شده که در جريان چندين مورد آن از سوي بخش دولتي، خصوصي و دانشگاهي قرار گرفتهايم. واحد فرآوري سازمان زمينشناسي و اکتشافات معدني کشور نيز مواردي از اقدامات براي افزايش عيار سنگ آهن هماتيتي را داشته است. اين مقام مسئول در ادامه افزود: نتيجه اين تلاشها منجر به حصول دانش فني و فرآوري اين ماده معدني از کانسنگهاي همراه باطله شده است. در ابتدا روشهاي تر يا همراه با آب مورد توجه قرار گرفته بود اما بهدليل کمبود آب در مناطق معدني، استراتژي فرآوري به روش خشک نيز در دستور کار شرکتها و ساير دستاندرکاران قرار گرفت و در نهايت همانطور که در اخبار اعلام شد، در يک سال گذشته، شرکتهاي ايراني به اين توانمندي ارزشمند در مقياس صنعتي دست يافتند. معاون اکتشاف سازمان زمينشناسي و اکتشافاتمعدني با اشاره به شهرهاي مختلف داراي اين ذخاير سنگ آهن هماتيت، گفت: اگر توجه بيشتري به اکتشاف اين ماده معدني ارزشمند شود، استانهاي کرمان، خراسان رضوي، سمنان، زنجان، کردستان، هرمزگان، فارس و…. داراي منابع غني اين ذخاير هستند. اين امکان وجود دارد که با اکتشاف اين معادن، نياز داخلي به سنگ آهن کشور تامين شود.
پور ابراهيمي رئيس کميسيون اقتصادي مجلس در مراسم افتتاح نمايشگاه زنجيره فولاد کرمان:
استان کرمان قطب فولادي کشور شده است
پورابراهيمي نماينده مردم کرمان و راور با تشکر از مجريان برگزاري نمايشگاه سيمکس کرمان گفت: استان کرمان قطب فولادي کشور شده وظرفيت توليد فولاد مرحله عملياتي و مبناي حرکت ساير فعاليت ها شود.
محمدرضا پورابراهيمي اظهار کرد: « در حوزهي معادن سنگآهن هر گام که فرآيندها را جلو ميبريم ارزش افزودهي بيشتري را ايجاد ميکنيم؛ بر خلاف صنعت مس که اين رابطه برعکس است يعني اگر ما کنسانتره را بفروشيم بهتر از اين است که آن را ذوب و تبديل به مس کاتد کنيم به دليل عدم دانش فني لازم و ارزش تمام شده آن در ايران».
وي با بيان اينکه جريان خلق ارزش از اين پس بايد در استان ما شروع شود، افزود: «مشکلي که در سالهاي اخير پيش آمد اين بود که ما با محدوديت منابع آبي برخورد کرديم که ميتوانست تهديد جدي براي توسعهي فعاليتهاي ما در استان کرمان باشد».
نماينده مردم کرمان و راور در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: «اقدام بزرگي که توانست به ما کمک کند و جا دارد از پيشکسوتان آن مانند مهندس جلالمآب که پايهگذار اين حرکت بزرگ در استان بودند، تقدير کنيم، انتقال آب از خليج فارس بود».
وي بيان کرد: «اولين پروژهي ملي انتقال آب از دريا به داخل کشور انتقال آب از خليج فارس بود که در چهار پنج سال گذشته پايهريزي شد و اقدامات خوبي صورت گرفت و تا دو سال آينده مهمترين موضوع و حلقهي مفقودهي توسعهي فعاليتهاي صنعتي در استان کرمان که آب بوده، برطرف خواهد شد».
پورابراهيمي افزود: «پروژهي انتقال آب از خليج فارس که منابع آبي سه استان هرمزگان، کرمان و يزد را براي صنعت و حتي شرب تامين ميکند حدود 60 تا 65 درصد پيشرفت داشته و الان آب شيرينکنها در خليج فارس کارشان تمام شده و خط انتقال انجام شده و بزرگترين کار، رفع معارضي بود که با يک مسير نزديک 400 کيلومتري بايد حدود پهنهي 30 متر آزاد ميشد که خط انتقال لولهها بتواند انجام شود که خوشبختانه انجام شده و اميدواريم دو سال آينده در استان کرمان موضوع منابع آبي براي توسعهي صنعت را به اتمام برسانيم و اين اتفاق بزرگ آغاز تحولات بعدي ما در استان کرمان خواهد بود».
وي خاطرنشان کرد: «دومين خط انتقال هم کارهايش در حال نهايي شدن است و اگر اين اتفاق رقم بخورد به جز سه استاني که پوشش ميدهيم استانهاي بعدي هم ميتوانند از ظرفيت اين انتقال آب استفاده کنند».
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت: «سالهاست کشورهاي عربي از دريا آب برميدارند، شيرين ميکنند و فعاليتهاي خود را توسعه ميدهند اما متاسفانه ما با تاخير چندين ساله روبهرو بوديم».
وي در ادامه با اشاره به مشکل تامين منابع مالي صنايع گفت: «هرچه عرضه در کشور اتفاق ميافتد پيامد اصلي آن آثار تورم است، ولي يکي از پيامدها اين است که منابع مورد نياز بنگاههاي صنعتي را افزايش ميدهد».
وي در خصوص عدم توان بانکها در تامين مالي، گفت: «براي رفع اين مشکل دو روش پيشنهاد کرديم يکي افزايش سرمايه در بانکهاي دولتي است که بايد به شکل مجزا پيگيري کنيم و يکي هم افزايش سرمايه در بانکهاي خصوصي است».
پورابراهيمي خاطرنشان کرد: «اگر افزايش سرمايهي نظام بانکي را به سه برابر برسانيم قدرت وامدهي بانکها تازه نسبت به سال 96 برابر ميشود».
پورابراهيمي گفت: «در بحثهاي مربوط به نوسانات نرخ ارز هم ما پيشنهادمان اين است هر کس که تامين مالي ارزي انجام ميدهد بايد حتما توليداتش صادراتمحور باشد».
وي ادامه داد: «پيشبيني ما اين است عليرغم همهي تحريمها و شرايطي که در بحث نقل و انتقال ارزي وجود دارد اگر سياستهاي بانک مرکزي با همين رويکرد استمرار داشته باشد روند کاهشي نرخ ارز را خواهيم داشت زيرا نرخ واقعي ارز اين عدد نيست».
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: «التهابات ارزي به همه چيز ميتواند دامن بزند. سخنان يک نمايندهي مجلس در صحن علني که بدون اطلاعات تخصصي پشت تريبون صحبت کرد حتما بازار ارز را تحت تاثير قرار ميدهد. فضاي رواني که دولت بعضا ايجاد ميکند و تصميم غيرمنطقي در خصوص آزادسازي خودروها در مناطق آزاد نيز حتما ميتواند تاثير منفي بگذارد».
وي افزود: «اينها مسائل داخلي است بيرون هم مسايل خاصي داريم اما اگر اينها مديريت شود روند کاهشي نرخ ارز استمرار خواهد داشت. ما ميتوانيم بعد از چند ماه که يک دورهي نيمه ثبات در وضعيت ارز داريم براي سال 98 و فعاليتهاي اقتصاد يک برنامهريزي انجام بدهيم».
حسن پور، نماينده مردم در آئين افتتاح نخستين نمايشگاه زنجيره فولاد کرمان :
استان کرمان مي تواند معدن را جايگزين نفت درکشورکند
1-يکي از برکات چهل سال انقلاب اسلامي برگزاري همين نمايشگاها است درحالي که روزي در کشور توان توليد سيم خاردار را نداشتيم ، خدا قوت وخسته نباشيد به برگزارکنندگان نمايشگاه مي گويم.
2-امروز در استان کرمان بيش از سيصد هزار نفر در صنايع فولادي مشغول بکار هستند،در گل گهر هشت هزار نفر کار مي کنند، اين اقدامات جاي تشکر وتشويق از فرزندان استان را ندارد؟!
3-گهر زمين برند اصلي توليد را در کشور در خود ضبط کرده، کساني که ديروز لباس جنگ بر تن داشته اند و امروز لباس رزم ديگري بر تن دارند،ايراني سر تعظيم برابر ديگران فرود نمي آورد، اولين کسي که مهندسي معکوس را در اين صنايع شروع کرد مهندس پورياني مدير عامل گهر زمين بود، اگر کاري براي خدا همراه با جسارت باشد خيلي از مشکلات قابل حل است.
4-امروز جهان فولاد صاحب بيش از سه هزار ميليارد سرمايه است درحالي با با يک ونيم ميليارد تومان شروع کرد. جاي بسي افتخار اين است، که دوستان کرماني نمايشگاه برگزار کردند، امروز ما استان کرماني ها مي توانيم معدن را جايگزين نفت کنيم ،اقدامات انجام شده در سالهاي گذشته براي كرمان ستودني است.
5-كرمان هنوز توانمندي هاي خود را به درستي به كشور نمايان نكرده است، در شرايطي كه در حوزه صنعت و معدن اين شهر بسيار موفق عمل كرده، اينگونه نمايشگاهها در استان كمك مي كند تا كرمان عملكرد خود را نشان دهد و رسانه اي كند.
6-به جرات مي توان گفت اكثريت مديران شركتهاي بزرگ و موفق كرمان از بومي هاي همين استان هستند و مهمترين دارايي ما در استان نيروي متخصص و كارآمد است در مواردي هم كه بومي نبوده سعي شده از مجرب ترين افراد استفاده شود و نتيجه اين دقت به انتخاب در مديران رده بالايي، از عوامل مهم موفق شركتهاي اين استان است كه كرمان را به قطب معدني تبديل نموده است.
7-از اجراي اين نمايشگاه در كرمان بسيارخرسنديم.
مديرعامل شرکت جهان فولاد سيرجان:
راهي جز صادرات نداريم
مديرعامل شرکت مجتمع جهانفولاد سيرجان گفت: «در مورد صادرات بايد يک قوانين درازمدت و تثبيتشدهاي در نظر گرفته شود و به صورت لحظهاي تغيير نکند زيرا اين کار کشور را با مشکل روبهرو ميکند».
عباسلو در نخستين نمايشگاه بينالمللي زنجيره فولاد، ماشينآلات و تجهيزات وابسته در کرمان اظهار کرد: «صنعت فولاد جايگاه بسيار ويژهاي دارد و شايد مهمترين بخش بعد از انرژي، هم به لحاظ اشتغال و هم زيرساختها و استفاده در زيربناها، صنعت فولاد باشد».
وي مصرف سرانهي فولاد در دنيا را به ازاي هر نفر 230 کيلوگرم دانست و افزود: «مصرف کشورهاي عربي حاشيهي خليج فارس سه تا چهار برابر دنيا است اما مصرف کشور ما متاسفانه 210 يا 205 کيلوگرم و زير ميانگين است».
عباسلو با اشاره به رشد منفي مصرف فولاد در ايران است، اذعان کرد: «برخلاف اينکه ما رشد توليد فولاد داريم رشد مصرفمان منفي است و اين ما را به تفکر واميدارد که بيشتر به سمت صنايع پاييندستي برويم».
وي با اشاره به آمار مصرف فولاد در کشورهاي همسايه خاطرنشان کرد: «ترکيه عليرغم نداشتن معدن حدود 40 ميليون تن فولاد توليد ميکند و مصرف سرانهي آن 456 کيلوگرم است، قطر اصلا معدني نيست ولي 638 کيلوگرم مصرف سرانه دارد و مصرف سرانه در امارات 980 کيلوگرم است». مديرعامل کارخانه جهانفولاد با اشاره به وضعيت توليد افزود: «توليد 22 ميليون تن فولاد سبب شده رتبهي ما از 14 در سال 2016 به 12 در جهان برسد».
وي با بيان اينکه برنامهي ما براي 1400، توليد 55 ميليون تن فولاد است، اظهار کرد: «در طرح جامع فولاد يک چيز مغفول مانده که اگر روي آن فکر نشود مشکلساز خواهد بود».
عباسلو با اشاره به تجربهي خود در مس و فولاد گفت: «تمام طراحيهاي صنايع ما هم فولاد و هم مس، براي 25 تا 30 سال طراحي شده يعني ذخاير شناخته شدهي ما پاسخگوي 25 تا 30 سال خواهد بود ولي ما صنعت را براي سالهاي طولاني ساختيم. آيا سازمان زمينشناسي در اين زمينه کاري کرده و برنامهاي را براي اکتشاف ارائه داده است؟». وي ادامه داد: «اکتشاف يک کار هزينهبر است و اگر الان اين کار انجام نشود در سالهاي آينده صنايع با مشکلات جدي مواجه خواهند بود».
مديرعامل شرکت مجتمع جهانفولاد سيرجان خاطرنشان کرد: « تفاوت بين توليد و مصرف ما عدد چشمگيري است و براي حل اين موضوع بايد به سمت صادرات برويم و راهي جز اين نداريم».
وي با بيان اينکه متاسفانه ما به صادرات اهميت نميدهيم، اذعان کرد: «ما از سال 93 فعاليت ميکنيم و سال گذشته 260 هزار تن صادرات آهن اسفنجي داشتيم ولي امسال يکباره صادرات را قطع کردند و اين قطع کردن يعني از دست دادن بازار و اين باعث ميشود که نتوانيم جايگاه خود را حفظ کنيم». عباسلو افزود: «در صادرات آنچه حرف اول را ميزند و باعث دوام صادرت ميشود خوشقولي و اعتماد طرفين معامله است. وقتي با چنين تغييراتي روبهرو ميشويم اين اعتماد از دست ميرود». وي يادآور شد: «در مورد صادرات بايد يک قوانين درازمدت و تثبيتشدهاي در نظر گرفته شود و به صورت لحظهاي تغيير نکند؛ زيرا اين کار کشور را با مشکل روبهرو ميکند».
مديرعامل شرکت مجتمع جهانفولاد سيرجان همچنين با اشاره به مشکل تامين سرمايه، گفت: «ما سال 90 يک آهن اسفنجي را نزديک 140 ميليارد تومان ميزديم و 70 درصد آن را يک بانک داخلي ميتوانست تامين کند، اگر بخواهيم با اين آهن را با ارز امروز بزنيم حدود 1700 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد و عملا بانکهاي داخلي نميتوانند اين پول را در اختيار صادرکنندگان بگذارند».
وي اذعان کرد: «براي تامين سرمايه مجبوريم به سمت صادرات برويم. اگر صادرات ناپايدار باشد و ارز وارد کشور نشود احداث کارخانهها بلاتکليف ميماند و به ليست طرحهاي نيمهتمام اضافه ميشوند. تسهيلات خارجي هم در اين شرايط خيلي سخت است و اگر موردي پيدا شود آنقدر بانک مرکزي در پيچ و خم اداري آن را ميچرخاند که يا تسهيلاتدهنده پشيمان ميشود يا زمان از دست ميرود».
قطعات استراتژيک بومي سازي شده در « گهر زمين » در نمايشگاه فولاد کرمان معرفي شدند
نخستين نمايشگاه بينالمللي زنجيره تامين فولاد (سيمکس 2019) کرمان 25 تا 28 دي در حالي برگزار شد که با استقبال خوب شرکتهاي فولادي کشور و تامينکنندگان آن روبهرو بود.
در اين نمايشگاه که کرمان را به عنوان قطب فولادي آينده کشور ديده است، شرکتهاي فولادي به دنبال ظرفيتهاي موجود و ظرفيتهاي بالقوه اين استان در زمينه سنگآهن، واحدهاي متعدد فولادي و تکميل زنجيره فولاد تا فولادهاي آلياژي و… بودند. اين نمايشگاه اما بر خلاف نمايشگاههاي رايج فولادي يک ترجيعبند بلند به نام بوميسازي داشت که اتفاق بزرگي در رويکرد مديران اين صنعت مادر در کشور است. شايد بتوان گفت تحريمها و فرصتهاي نمايشگاهي براي بخش خصوصي، يک آغاز خوب براي ديده شدن است؛ شايد اتفاقي در راه است که بخش خصوصي از سايه بيرون آمده و بيشتر از اينها ديده شود و بدرخشد.
رونمايي از HPGR ساخت مجتمع اسفراين
در بدو ورود به نمايشگاه سيمکس 2019 کرمان سالن بسطامي که طبقه پايين محل نشست خبري نمايشگاه قرار دارد، قطعه بزرگي ديده ميشود که حدس ميزنيم يکي از قطعات بوميسازي شده مورد نياز معادن سنگ آهن باشد. اين 2 قطعه که در پيشاني غرفه گوهر زمين قرار دارد، مجموعه کامل تاير (ويژه آسياب HPGR) است که از سوي شرکت معدني گوهرزمين که معدن شماره 3 گلگهر است، رونمايي شده و يکي از مهمترين دستاوردهاي بوميسازي براي نخستين بار در ايران است.
15 ميليون يورو صرفهجويي ارزي
علي اکبر پورياني در اين نمايشگاه گفت: همت و تلاش جهادي کارشناسان شرکت گهرزمين که از ميان نيروهاي نخبه و بهوسيله شرکت ما جذب شدهاند، موجب شده با وجود اينکه شرکت نوپايي هستيم درباره ساخت تجهيزات و قطعات مورد نياز توليد کنسانتره و گندله پيشرفت قابل توجهي داشته باشيم و امروز شاهد رونمايي گوشهاي از اين قطعات هستيم که ساير شرکتها و کارخانهها ميتوانند از آن بهره ببرند. پورياني در ادامه تاکيد کرد: در بازديدي که از غرفههاي ديگر داشتم به قطعات و تجهيزاتي برخوردم که مورد نياز کارخانههاي ما بود و بسيار جاي خوشحالي است که به جاي خريد از خارج ميتوانيم اين قطعات را از داخل کشور و استان تامين کنيم. وي به 2 قطعه بوميسازي مجموعه کامل تاير (ويژه آسياب HPGR) اشاره کرد و توضيح داد: اين قطعه صرفهجويي ارزي سالانه حدود يک و نيم ميليون يورو در سطح شرکت داشته و ظرفيت صرفهجويي ارزي سالانه در سطح ملي حدود 15 ميليون و 500 هزار يورو است. به گفته وي، کنسرسيوم مجتمع صنعتي اسفراين وابسته به ايدرو، با همکاري شرکت سنگ آهن گهرزمين، اين قطعه را بوميسازي کرده است. پورياني افزود: در اين نمايشگاه که درباره بوميسازي برگزار شده است، شرکت گهرزمين حضور وسيع و گسترده داشته و خوشبختانه درباره کارخانه کنسانتره، تمام صنايع، قطعات و تجهيزات مهم و کليدي که در گذشته از خارج وارد ميشده را توانستيم بوميسازي کنيم و در اين نمايشگاه هم عرضه شده است. مديرعامل شرکت گهرزمين با بيان اينکه امسال عملکرد گهرزمين نسبت به سال گذشته در توليد کنسانتره و استخراج سنگ آهن بهتر بوده است، گفت: سال گذشته در توليد سنگ آهن در کشور رتبه نخست را احراز کرديم و پيشبيني ميکنيم با شرايط فعلي نيز در امسال نسبت به سال گذشته رشد داشته باشيم و به استخراج 20 ميليون تن سنگ آهن برسيم.
بزرگان به دنبال کيفيت
مديرعامل شرکت دنيا سوران الکترونيک نيز از نتايج حضور در نخستين نمايشگاه بينالمللي زنجيره تامين فولاد (سيمکس 2019) کرمان گفت: شرکت ما نخستين و تنها سازنده راديو ريموت کنترلهاي صنعتي در ايران، 2 سال است موفق به ساخت صفر تا صد محصولي شده که از لحاظ قسمت الکترونيکال و مکانيکال، آن محصولي است که مستقل از نمونههاي اروپايي طراحي و ساخته شود.
مسيح آقاجاني فشارکي افزود: اين نمايشگاه سومين نمايشگاهي است که از زمان ساخت اين محصول در آن شرکت ميکنيم و نمايشگاه خوبي است که رويکرد خوبي نسبت به محصولات بوميسازي شده دارد. وي ادامه داد: واقعيت اينجاست که به عنوان يک توليدکننده، بازخوردي از اين نمايشگاهها دريافت ميکنم که حاکي از استقبال از جنس ايراني با کيفيت بسيار خوب است و اگر کسي مدعي است که نسبت به جنس ايراني رويکردها خوب نيست، محصولش از کيفيت خوبي برخوردار نبوده است. وي ادامه داد: تا کنون به راحتي توانستهايم در بيشتر شرکتهاي بزرگ بدون هيچ مشکلي ورود پيدا کنيم و آنها خودشان مايل به نصب دستگاههاي ما بودهاند. مشتريان خوبي مانند فولاد مبارکه ذوبآهن اصفهان داشتيم که خودشان به ما مراجعه کردهاند. وي ادامه داد: محصول توليدي شرکت ما بسيار فراتر از نمونههاي چيني است که در سطح بازار به گستردگي وجود دارد و با نمونههاي اروپايي قابل رقابت است. نماينده خاورميانه شرکت جياچکرين اسپانيا در ايران پس از ديدن محصول ما قبول کرد که اين محصول را جايگزين محصول مشابه برند ايکوزي اسپانيا روي جرثقيلهاي ايکوزي در ايران کند. اگر محصول ما ايرادي داشته باشد نميگويند اين محصول ايراني بود که مشکل داشت بلکه اعتبار برند جياچ اسپانيا زير سوال ميرود. وي تاکيد کرد: اين محصول از نظر نرخ نيز يک چهارم تا يک پنجم نمونههاي اروپايي است.
ارزش افزودهاي برابر صنايع بزرگ
ايمان عتيقي، معاون مديرعامل و مدير مجتمع گلگهر بيان کرد: توسعه استانها مربوط به توسعه صنايع پاييندستي است و اگر بتوانيم صنايع پاييندست اين شرکتها را تامين کنيم خودبهخود ارزش افزودهاي که به استان کرمان ميآيد، قابل رقابت با درآمد شرکتهاي اصلي و مادر در استان کرمان خواهد بود.
بازديد هيات افغانستاني از نمايشگاه
گفتني است در دومين روز اين نمايشگاه، يک هيات تجاري افغانستاني از نمايشگاه سيمکس2019 کرمان بازديد کرد.
عبدالمتين قلندري، رئيس اتاق تجارت و صنايع قزني افغانستان در بازديد نمايشگاه سيمکس 2019 کرمان با بيان اينکه بزرگترين مشکل تجارت افغانستان دسترسي نداشتن به آبهاي آزاد است، گفت: کانون معادن افغانستان تشکيل شده و اتاق قزني از آمادگي لازم براي سرمايهگذاري مشترک با ايران براي استخراج معادن افغانستان و به دنبال آن صادرات اين محصولات از بندر چابهار برخوردار است. وي حجم تجارت 2 کشور را 2ميليارد و 850ميليون دلار، اعلام و عنوان کرد: تفاهمنامهاي با اتاق کرمان براي افزايش سطح همکاري تجاري در حوزههاي صنايع غذايي، کشاورزي، صنعت و معدن امضا شده است. همچنين عبدالنصير علميار رئيس اتاق منطقه جنوب شرق افغانستان در بازديد از نمايشگاه سيمکس 2019 کرمان از عزم اتاق افغانستان براي تامين نيازهاي صادراتي و وارداتي خود از بندر چابهار، خبر داد و گفت: هياتي تجاري از اتاقهاي بازرگاني 4 استان افغانستان حضور يافتهاند. وي همچنين خبر داد: تفاهنامهاي با اتاق بازرگاني کرمان براي رشد ظرفيتهاي صنعتي و معدني امضا شده و تعهد طرفين براي اجراي سرمايهگذاريهاي مشترک در 2 کشور نيز در اين تفاهمنامه ديده شده است. وي از حمايتهاي دولت افغانستان و تضمين سرمايهگذاري در حوزههاي اقتصادي به ويژه معدن و صنايع معدني خبر داد.
نمايشگاه در خدمت شرکتهاي دانشبنيان
ميثم حاج غني، مديرعامل ارتعاش صنعت کوير نيز در نمايشگاه زنجيره تامين فولاد کرمان سيمکس2019 گفت: از سال 92 بسياري تجهيزات مورد نياز صنايع و معادن شامل تکنيکهاي آنالايز ارتعاشات ترموگرافي از کشورهاي اروپايي وارد ميشوند که مشکلات ارزي ورود اين قطعات را تحتشعاع قرار دادهاند. از اين روي، نمايشگاههاي تخصصي ميتوانند با افزايش تعاملات، بسياري از مشکلات اينچنيني را برطرف کنند.
فضاي تعاملي خوب
شهردار کرمان نيز در بازديد از نخستين نمايشگاه بينالمللي زنجيره توليد فولاد کرمان سيمکس 2019 گفت: شهرداريها بايد از به وجود آمدن مشکلات زيستمحيطي در شهرهاي معدني جلوگيري کنند و در عين حال بايد اين موضوع را در نظر بگيرند که اشتغال و توسعه پايدار شهرها در گرو ادامه فعاليت واحدهاي معدني، صنعتي و توليدي است.
مهران عالمزاده از آمادگي شهرداري براي همکاري در امور عامالمنفعه، شرکتها و واحدهاي توليدي، خبر داد و گفت: شهرداري به اين واحدها زمين رايگان خواهد داد.
شهردار کرمان همچنين از ساخت مجتمع فرهنگي، اقامتي و تفريحي کرمان با مشارکت گلگهر خبر داد و اعلام کرد: اين مجتمع فرهنگي رفاهي در کنار مسجد امام خميني ساخته خواهد شد. عالمزاده گفت: نمايشگاه، فضاي تعاملي خوبي براي نمايش توانمنديهاي شرکتها، بازاريابي، فروش و تامين نيازمنديهاست.
طرح اتم
محمدرضا جهانگيري، مديرکل آموزش سازمان فني و حرفهاي استان کرمان نيز از نخستين نمايشگاه بينالمللي زنجيره توليد فولاد کرمان سيمکس2019 بازديد کرد و گفت: اداره کل آموزش فني و حرفهاي، بزرگترين نهاد رسمي آموزش فني کشور است که با ارائه آموزش و مهارتهاي فني و حرفهاي، زمينه ايجاد شغل را فراهم ميکند. از سوي ديگر در حوزه صنعت و معدن، طرح اتم (آموزش توانمندسازي مشارکتي) در استان در حال برگزاري است که دورهاي آموزشي است.