نمایشگاه ۲۰۲۰ Simex کرمان
دومين نمايشگاه معدن، صنايع معدني و زنجيره تامين فولاد simex2020
در شهر معدني سيرجان برگزار شد
«اميرتيموري» درباره جزييات برگزاري اين نمايشگاه اظهار کرد: شرکتهاي بزرگ کشور از جمله گروه فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان، توکا فولاد، فولادسنگ مبارکه، شرکتهاي فولادسازي مثل MMTE و شرکت شکوفا صنعت پويا ، شرکت ملي صنايع مس ايران، تامينکنندگان داخلي و خارجي، نمايندگان ايراني برندهايي از ترکيه، هندوستان، سوئد، آلمان، نروژ و چين در اين نمايشگاه حضور دارند.
وي با اشاره به اينکه (SIMEX) يک رويداد تخصصي در زنجيره فولادسازي است، افزود: اين نمايشگاه در مساحتي حدود 8 هزار متر مربع در محل پرديس دانشگاه آزاد واحد سيرجان برگزار مي شود. به دليل پتانسيلهاي سيرجان به عنوان يک شهر معدني و فولادي اين نمايشگاه امسال به ميزباني سيرجان برگزار ميشود.
اميرتيموري تصريح کرد: در اين نمايشگاه بيش از 100 غرفه دستاوردها و توانمندي هاي کشورمان را به نمايش گذاشته است.
«دهقان» معاون استاندار کرمان در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه اظهار کرد: هميشه در استان کرمان اين تاکيد وجود دارد هر صنعتي که در منطقه اي رشد مي کند، همان منطقه نيز بايد همراه صنعت رشد کند و نياز داريم شرکت هاي مختلف توليدي در سيرجان همپاي شرکت هاي بزرگ رشد و زنجيره کار را تکميل کنند که اين مسئله اتفاق مي افتد.
وي افزود: قطعات و مواد موردنياز در روند کار را اگر در سيرجان نتوانيم پيدا کنيم، بايد از داخل استان تامين شود و حتي الامکان نياز ها از داخل کشور و بومي سازي رفع شود و اصرار استاندار و سياست استان بر همين مسئله بوده و حتي از شرکت هاي بزرگ خواسته شده مراودات تجاري و سپرده ها را نيز در شهرستان و استان متمرکز کنند.
دهقان با اشاره به برگزاري دومي نمايشگاه معدن و صنايع معدني و زنجيره فولاد در سيرجان افزود: وقتي سالانه 350 ميليون تن فعاليت معدني در شهرستان سيرجان صورت مي گيرد، حجم زيادي از تجهيزات و نيروي متخصص نياز است تا اين پروسه عظيم انجام بگيرد لذا ضرورت برگزاري چنين نمايشگاه هايي خود را نشان مي دهد.
وي بيان کرد: توانمندي هاي شرکت هاي مختلف در حوزه هاي گوناگون در نمايشگاه به رقابت گذاشته مي شود و مشتريان در يک فضاي باز تجاري و صنعتي مي توانند بهترين ها را انتخاب کنند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار کرمان گفت: برپايي نمايشگاه موجب مي شود همه شرکت ها ارتقاء پيدا کرده و در جهت توسعه و بهسازي قطعات، مواد و خدماتي که به جامعه هدف ارائه مي دهند، تلاش کنند.
وي با اشاره به اينکه نمايشگاه ها موجبات رشد صنعت هم براي توليدکننده و هم مصرف کننده را فراهم مي کند، افزود: اميدواريم نمايشگاه هاي تخصصي در استان کرمان بيشتر فعال شود و بتوانيم با برگزاري نمايشگاه هاي خوب، رقابت را در بخش صنعتي استان و کشور فعال کنيم.
«مجتبي جواهري» مدير بازرگاني شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر در حاشيه برگزاري اين نمايشگاه گفت: شرکت توسعه آهن و فولاد در ميانه زنجيره فولاد کشور بزرگ ترين توليدکنده آهن اسفنجي کشور و بزرگترين توليدکننده خاورميانه است.
وي افزود: هنوز پروژه هاي توسعه اي فولادسازي راه نيفتاده و در حال حاضر با بيش از 40 درصد تامين اسفنجي فولادسازي هاي کشور، بزرگترين تامين کننده آهن اسفنجي کشور هستيم.
جواهري با بيان اينکه کيفيت بالاي محصول براي فولادسازها جذاب است، افزود: با سياست گذاري ها و تلاش ها، علي رغم تحريم و محدوديت، براي رسيدن به ذوب، ريخته گري و توليد ورق قراردادهاي متنوع منعقد و ارز موردنياز تامين شده است.وي بيان کرد: هدف شرکت از حضور در نمايشگاه، به نمايش گذاشتن توانمندي هاي شرکت هاي بومي با مديريت بومي است و شرکت توسعه آهن و فولاد سيرجان يکي از شرکت هاي موفق است که در کشور فعاليت مي کند و 90 درصد مديران آن بومي بوده و رشد چشمگيري در بخش هاي توسعه دارد.
مدير بازرگاني شرکت توسعه و فولاد گل گهر با اشاره به اينکه اين نمايشگاه براي مردم و صاحبان صنعت و سرمايه پيام دارد، گفت: گل گهر در بازه زماني 10 ساله به سرعت رشد کرده اما در پشتيباني صنعت و توليد قطعات آنچنان رشدي نداشته و اميدواريم اين نمايشگاه بهانه اي براي جلب صاحبان سرمايه بشود که به جاي مستغلات، مسکن و … بيايند در توليد و ساخت قطعات و تجهيزات صنعتي سمايه گذاري کنند تا سيرجان و استان کرمان تبديل به استان صنعتي شده و در توليد قطعات و مهندسي معکوس مدعي باشد زيا هم افزايي در توليد به توسعه شهري و صنعت بومي کمک مي کند.
وي افزود: عمده نيروهاي بخش اجرايي گل گهر بومي هستند و رشد دادن و حمايت از شرکت هاي دانش بنيان و نخبگان منطقه و استان کرمان و شرکت ها در منطقه گل گهر، موجب ايجاد ارزش افزوده بيشتر مي شود زيرا هزينه حمل را نخواهند داشت و در همين منطقه توليد و مصرف مي شود.
جواهري اظهار کرد: اميدواريم خروجي نمايشگاه اين باشد که به پشتوانه صنعت، حجم زيادي از قطعات مودنياز در شهر سيرجان توليد واشتغال زيادي ايجاد کند. «سيدعلي حسيني»مشاور وزير صمت نيز در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه با اشاره به اينکه توجه به بخش خصوصي از سياست هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت است اما نمي دانم چرا بخش خصوصي را جدي نمي گيريم؟
گفت: اکنون بخش خصوصي مي تواند در کنار بخش دولتي کمک کند. مشکلات بخش دولتي که بزرگ و سنگين شده و نمي تواند حرکت کند، اما بخش خصوصي چابک و سريع مي تواند خيلي از مشکلات را حل کند و اميدواريم مديران، بخش خصوصي را جدي بگيرد.
افزود: بحث نخبگان و مديريت جوان کشور بايد در دستور کار همه شرکت ها باشد. داريم به سن پيري مديريت مي رسيم و تا زماني که به جوان اعتماد نکرده و به آنها اعتبار ندهيم، انگيزه را در آنها کشته ايم.
به گزارش ايسنا، «رحيميان» مدير مجتمع شرکت سنگ آهن گهرزمين در حاشيه نمايشگاه معدن، صنايع معدني و تامين زنجيره فولاد اظهار کرد: ما بهره بردار معدن شماره سه منطقه عمومي گل گهر هستيم که بزرگ ترين معدن سنگ آهن خاورميانه است و ذخيره حدود 640 ميليون تن سنگ آهن دارد.
وي افزود: از ابتداي سال 91 تاکنون 70 ميليون تن سنگ آهن استخراج و نزديک به 400 ميليون تن باطله برداري انجام داده ايم و مجموع عمليات معدن کاري ما حدود 470 ميليون تن مي شود.
رحيميان تصريح کرد: در حال حاضر دو خط کنسانتره داريم که هر کدام با ظرفيت سالانه 2 ميليون تن فعال است و در سال گذشته 4 ميليون و 400 هزار تن کنسانتره توليد کرده ايم و اولين صادرکننده کنسانتره بوديم. وي با اشاره به اينکه خط سوم کنسانتره ما پيشرفت فيزيکي 67 درصد دارد که در مهرماه سال 99 بهره برداري مي رسد، تصريح کرد: خط گندله 5 ميليون تني داريم که قرارداد خارجي آن با يک شرکت آلماني با 90 ميليون يورو و قرارداد ساخت داخل و پيمانکار نصب با قرارداد 500 ميليارد تومان و 9 ميليون يورو منعقد شده است.
قائم مقام شرکت سنگ آهن گهرزمين گفت: سياست شرکت بر اين است 5 خط 2 ميليون تني کنسانره و دو خط 5 ميليون تني گندله داشته باشد و به 10 ميليون تن گندله و 10 ميليون تن کنسانتره برسيم.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر عمليات بهره برداري از معدن و کارخانجات کنسانتره توسط پيمانکار انجام مي شود، افزود: شرکت سنگ آهن گهر زمين در بومي سازي قطعات کارخانه کنسانتره و گندله فعال است و نخستين شرکتي هستيم که رول هاي اچ پي جي را بومي سازي و استفاده کرديم. رحيميان اظهار کرد: شَفت اچ پي جي نيز که قطعه خارجي وارداتي بود، بومي سازي کرديم و در حال استفاده است و در نمايشگاه در معرض ديد قرار دارد.
«پژمان پيروزفر» مدير IT شرکت صنعتي مَنگان نيز در حاشيه اين نمايشگاه اظهار کرد: شرکت ما در ساخت انواع تجهيزات بندري دريايي، برداشت و انباشت و فن فعاليت مي کند و علي رغم 40 سال سابقه، متاسفانه تبليغات ما خوب نبوده است.
وي افزود: طراحي و ساخت دستگاه استکر ريکلايمر (برداشت و انباشت گندله) شرکت گهر زمين را داريم و و 80 درصد کارهاي شرکت ما براي نخستين بار در ايران صورت گرفته و ارزآوري بسيار بالايي داشته است.
پيروزفر تصريح کرد: بزرگ ترين فن هاي سانتريفيوژ و فن هاي محوري براي کارخانجات فولاد، سيمان، سازمان بنادر، خشک کن و تجهيزات فرآيندي براي قند و نيشکر و ساخته ايم.
وي بيان کرد: بيشتر ظرفيت شرکت منگان توان فني و مهندسي است و پيمانکاران ساخت داريم و حدود 15 درصد از کارهاي طراحي شده را کارگاه مي سازد.
نمایشگاهی صنعتی در دل شهری صنعتی
دومین نمایشگاه تخصصی معدن، صنایع معدنی و تامین زنجیره فولاد (سیمکس) از پنجم تا هفتم بهمن در پردیس دانشگاه آزاد سیرجان برگزار شد.
نمایشگاه ها از روزگاران گذشته مکان هایی جالب و قابل توجه برای اقشار مختلف جامعه بوده اند به طوری که حتی در بدترین شرایط بازدید های ثبت شده از نمایشگاه های مختلف میزان بالا و قابل توجهی را نشان داده است. حال با توجه به شرایط و وضعیت فعلی کشور و نیاز های مبرم عرصه صنعت و معدن به نو اوری ها و بومی سازی های تکنولوژی ها، قطعات و رویکرد ها مسلم است که برپایی این چنین نمایشگاهی آن هم در یکی از قطب های اصلی صنعتی کشور مورد توجه تمامی فعالین این عرصه قرار خواهد گرفت.
مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه سیمکس
به محض ورود به پردیس دانشگاه آزاد سیرجان که محل برگزاری نمایشگاه بود متوجه جو متفاوت و شلوغی خاص آن شدیم که امری طبیعی بود. پس از پرس و جو به سمت محل برگزاری مراسم افتتاحیه هدایت شدیم که در سالن اجتماعات دانشکده دکتر باستانی پاریزی برگزار می شد. خیل جمعیت که گاهی همراه بود با یونفرم پوشیده های شرکت های بزرگ صنعتی خاطر آدم را اسوده می ساخت که دارد راه را درست می رود. آیین افتتاحیه با سخنرانی مهندس محیاپور مدیر عامل توسعه آهن و فولاد گل گهر آغاز گردید.
پتانسیل های بالای شهرستان سیرجان در عرصه های متفاوت
ایشان در سخنرانی خویش از پتانسیل های بالای سیرجان در عرصه های مختلف کشاورزی، صنعت و تجارت سخن گفت و در ادامه افزود «خوشبختانه سیرجان به واسطه حضور مسئولان هماهنگ و حضور مردم ارزشمند و حضور رسانه های قوی یکی از بهترین و خاصترین شهرهای استان کرمان است. در شهرستان سیرجان تمام رسانه ها هماهنگ شده اند و باعث توسعه شهرستان سیرجان شده اند.«وی سپس با بیان دلایلی بر اهمیت منطقه گل گهر و تفاوت آن با نقاط دیگر در کشور اضافه کرد »در حوزه معدنی منطقه گل گهر بیش از 5/1 میلیارد تن ذخایر معدنی وجود دارد و گل گهر از این حیث رکورددار کشور است. بیش از 20 میلیون تن تولید کنسانتره، بیش از 20 میلیون تن تولید گندله ظرفیت تولیدی این منطقه معدنی است. سیرجان بزرگترین عرضه کننده آهن اسفنجی کشور است. در زمینه پروژه فولاد، بخش عمده زنجیره فولاد تکمیل شده است. بزرگترین کوره شمش جنوب شرق، در سیرجان است و این نشان میدهد پتانسیل های منطقه سیرجان و منطقه معدنی و صنعتی گل گهر، خاص است.»
محیاپور در پایان صحبتهایش از بزرگان صنعت دعوت کرد که شهرستان سیرجان را یک الگو و پایلوت برای کارهای بزرگ صنعتی قرار دهند. وی از مسئولان برگزاری نمایشگاه که باعث شدند این همایش در این سطح در شهرستان سیرجان برگزار شود، تشکر کرد.
سپس نوبت به دکتر دهقان معاون امور اقتصادی استادنداری کرمان رسید تا سخنران بعدی مراسم باشد.
ساخت تجهیزات با باور به توانایی های خودمان امکان پذیر است
دکتر دهقان با بیانی که خوشبینی خویش نسبت به مسیر پیش رو صنایع معدنی نشان میداد گفت: »اگر خودمان را باور داشته باشیم ساخت تجهیزات و موادی را که فکر میکنیم عملی نیست، انجام میشود. تاکید براین است که صنعت در هر منطقه ای از استان رشد کند باید آن شهر و منطقه هم همراه با آن رشد کند. نیاز داریم که شرکتهای مختلف تولیدی رشد کنند و همپای شرکتهای بزرگی مثل گل گهر زنجیره کار را تکمیل کنند. نگاه اول بیشتر به شهرستان است و اگر نتوانستیم محصول یا کارشناسی را در شهرستان پیدا کنیم در استان و سپس از طریق کشور و بومی سازی نیازها برطرف شود. حتی از شرکتهای معدنی خواسته شده است که مراودات تجاری و نقدینگیشان را در شهرستان و استان متمرکز کنند.» دهقان خاطر نشان کرد که برگزاری چنین نمایشگاه هایی باعث رشد فزاینده صنعت خواهد شد.
یکی از مشکلات ما در بحث تولید این است که توانمندی های خودمان را نمی شناسیم
دکتر هادوی مدیر کل ساخت داخل وزارت صمت دیگر سخنران این آیین بود. ایشان در راستای سخنانش ابراز خوشنودی کرد که در بین تولید کنندگان و صاحبان صنایع کشور قرار گرفته است و این گونه به بیان مطالب خویش پرداخت : »در بحث رونق تولید دو راهکار داریم. یکی حمایت و حفاظت از صنایع داخلی و دوم ایجاد انگیزه در جهت کیفیت و بهره وری. وزارت صنعت، معدن و تجارت مرکز ساخت داخل را راه اندازی کرده است تا هم مجری قانون باشد و هم بتواند تشویق کننده و تصویب کننده تولیدات داخلی باشد. وزارت صمت در مجموعه ساخت داخل چند بحث را نظیر شناسایی توانمندی های کشور مطرح کرده است. یکی از مشکلات ما در بحث تولید این است که توانمندی های خودمان را نمی شناسیم و نمیدانیم چه انتظاری از مجموعه صنعتیمان داشته باشیم و تولیدکنندگان هم نمیدانند در یک برنامه درازمدت نیازهای جامع کشور چه چیزی است. باید توانمندیها و نیازمندیها را خوب بشناسیم و آنها را در ارتباط با هم قرار دهیم.»
وی از راه اندازی سامانه توان ایران خبر داد و افزود: «در این سامانه توانمندها و تولیدکننده ها اطلاعات را بارگذاری کرده اند. کسانی که پروژههای بزرگ و ملی دارند، اطلاعاتشان را بارگذاری کنند تا اتصال برقرار شود و ما بتوانیم براساس توانمندیمان از واردات کالا های خارجی ممانعت کنیم.» مدیرکل ساخت داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره راه اندازی نمایشگاه سیمکس گفت: «نمایشگاه نقشی فراتر از یک سامانه دارد. ما در سامانه یک نقش ایستا داریم ولی در نمایشگاه هم توانمندی و هم نیاز را نشان میدهیم. اینجا یک فرآیند چهره به چهره اتفاق میافتد. شرکتهای تولیدی مشکلات خود را میدانند اما اینکه چطور این مشکلات را حل کنیم، یک بحث کلیدی و مهم است و در حد طراحان، منابع فکری و منابع انسانی دانش محور است. در این نمایشگاه همه با دید دیگری به تولیدات نگاه میکنند. در نتیجه میگویند کجا اصلاح کنیم و بهبود ببخشیم.» وی تاکید کرد: «دانشگاهیان حتما غرفه هایی در اینگونه نمایشگاه ها داشته باشند تا بتوانند ارتباط مستقیم با صنعت برقرار کنند و جایی که الزام است دانش فنی را به کار بگیرند و طراحی کنند. انتظار داریم که دانشگاه فعالتر از قبل، مسائلی را که در بحث معدن و فولاد مطرح میکنیم، ببیند و حل کند.»
کارخانه ها و صنایع نباید آلاینده باشند، اقتصاد سبز را رعایت کنیم
دکتر زاهدی نماینده مردم کرمان و راور و رییس کمیسیون اموزش عالی مجلس شورای اسلامی که از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه بود سخنان خود را این چنین آغاز نمود: » در سال حدود 24 میلیون تن تولید فولاد داریم که ظرفیت بسیار خوبی است. میتوانیم ظرفیت تولید را توسعه دهیم چون زیرساختهای لازم را داریم. این یک فرصت استثنایی است. کمتر کشوری این زنجیره تولید از معدن تا محصول نهایی را دارد. ما میتوانیم به مرز 50 هزار تن تولید برسیم. رتبه ما بعد از چین در دنیا 14 است. میتوانیم با افزایش میزان تولید، اشتغالزایی کشور را به یک میلیون نفر برسانیم. باید بازاریابی کنیم و 8 میلیون تن صادرات را با برنامه ریزی به 30 میلیون تن برسانیم«. نماینده مردم کرمان و راور بر روی مبحث اقتصاد سبز تاکید کرد و در این راستا افزود: »کارخانه ها و صنایع ما نباید آلاینده باشند و باید این موضوع فرهنگ شود. صنعت و محیط زیست یکسویه نیستد؛ همه با هم هستند و به هم کمک میکنند. اگر اقتصاد سبز را رعایت کنیم به نفع صنعت و اقتصاد کشور، به نفع بهره برداری، افزایش کیفیت و پایین آوردن هزینه ها، استفاده از منابع انسانی توانمند و استفاده ازفناوری ها است. در مباحث فولاد حتما موضوع اقتصاد سبز لحاظ شود.»
در نهایت حاضرین پس از شنیدن سخنان دیگر سخنرانان مراسم سالن را به همراه مدیران و صاحب نظران این عرصه به سمت چادر نمایشگاه که مساحتی بالغ بر ۸ هزار متر مربع را پوشش داده بود حرکت کردند تا پس از بریدن ربان نمایشگاه توسط آقایان زاهدی و حسینی از غرفه های نمایشگاه دیدن کنند. همان طور که ذکر شد این نمایشگاه از بیش از ۸ هزار متر مربع چادر نمایشگاهی بهره می برد که ۵ هزار متر مربع فضای رو باز نیز تکمیل کننده فضای اصلی آن بود که در قالب بیش از ۱۰۰ غرفه نمایشگاهی قرار گرفته بودند.
نمایشگاه گردی
قرار گرفتن بر روی موکت های نمایشگاهی همراه با باد سرد یا گرمی که به اقتضای فصل در محیط حرکت می کند حس خوب و پویایی به انسان منتقل میکند که از همان ابتدای شروع فعالیت نمایشگاه این حس خوب همراه با گرمای مطبوع تدارک دیده شده احساس می شد. در میان غرفه ها اسم های بزرگ زیادی به چشم میخوردند، از شرکت صنعتی معدنی گل گهر گرفته تا گروه فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان، توکا فولاد، فولادسنگ مبارکه، شرکتهای فولادسازی مانند MMTE و شرکت شکوفا صنعت پویا. همین امر ضامن کیفیت بالا و اعتبار ارزنده این نمایشگاه می بود که جمله معروف نمایشگاه ها امکان مذاکره در زمین بی طرف را فراهم میکنند تداعی میکرد و نشان دهنده پیشرفت ملی و حرکت رو به جلو بود.
پس از گشت و گذاری مختصر از بلند گوهای رادیو نمایشگاه دعوت شدیم به پرس روم نمایشگاه برای شرکت در مراسم امضای تفاهم نامه بومی سازی قطعات بین چندی از شرکت های فعال این عرصه.
سه تفاهمنامه بومیسازی قطعات فولاد در نمایشگاه فولاد سیرجان منعقد شد
سه تفاهمنامه بومیسازی قطعات صنعتی بین شرکت گهر روش با شرکتهای فولاد تنبور، ولکان صنعت سپاهان و فناوران صنعت بردسیر در راستای بومیسازی قطعات در دومین نمایشگاه بینالمللی فولاد (سیمکس سیرجان) منعقد شد.
اولینتفاهمنامه میان شرکت فولاد تنبور و شرکت گهر روش سیرجان به امضا رسید. بر اساس این تفاهمنامه شرکت گهر روش سیرجان متعهد میشوند تا با همکاری شرکت فولاد تنبور اقدام به تولید شیرآلات صنعتی کند.
دومین تفاهمنامه نیز به امضای شرکت فناوران صنعت بردسیر و شرکت گهر روش سیرجان به امضا رسید بر اساس آن این دو شرکت با همکاری یکدیگر نسبت به ساخت انواع قطعات لاستیکی بلوری اقدام نمایند.
سومین تفاهمنامه همکاری نیز میان شرکت گهر روش سیرجان و شرکت ولگان صنعت سپاهان به امضا رسید و بر اساس آن شرکت گهر روش سیرجان با همکاری شرکت ولکان صنعت سپاهان اقدان به ساخت انواع قطعات آسیاهای گلولهای با سرعت بالا اقدام نماید.
در حاشیه بازدید از دومین نمایشگاه بین المللی سیمکس
مهندس ایمان عتیقی مدیر مجتمع شرکت گل گهر بیان کرد:
آینده شهرستان سیرجان با صنایع کوچک اشتغال زا گره خورده است
مهندس ايمان عتيقي ضمن تشکر از عوامل دست اندرکار نمايشگاه اعلام کرد با توجه به اينکه بالغ بر 70-80 شرکت معدني خارج از استان کرمان در اين نمايشگاه شرکت داشتند نشان دهنده اين است که اين نمايشگاه با کيفيت بالايي برگزار شده است و پتانسيل بسيار بالايي در اين زمينه در شهر صنعتي سيرجان وجود دارد. وي در ادامه افزود: در زمينه تجارت نياز به مذاکره در بخش اقتصاد غير قابل چشم پوشي است و امر مذاکره در همين نمايشگاه ها و همين غرفه ها صورت ميگيرد و هنگامي که همه صنايع در يک نقطه متمرکز مي شوند فرصت بسيار خوبي جهت ارتباط و نتيجه گيري بهتر فراهم خواهد شد.
دومين نمايشگاه بين المللي زنجيره فولاد «سيمکس»
در دانشگاه آزاد اسلامي سيرجان برگزار شد
به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي به نقل از واحد سيرجان، دومين نمايشگاه بين الملي زنجيره تأمين فولاد«سيمکس» با هدف تعادل سازي زنجيره فولاد در راستاي تحقق اهداف فولادي در افق 1404 در فضايي به وسعت بيش از 8 هزار متر مربع در دانشگاه آزاد اسلامي سيرجان آغاز به کار کرد.
در اين نمايشگاه بخشهاي مختلف واحدهاي صنعتي و معدني زنجيره تأمين فولاد همچون اکتشاف و استخراج، بهره برداري و فرآوري، تجهيزات آزمايشگاهي و زمين شناسي و همچنين تجهيزات و ماشين آلات صنعتي و معدني آخرين دستاوردهاي خود را در معرض نمايش گذاشتند. دکتر علي يعقوبي پور رئيس دانشگاه آزاد اسلامي سيرجان در حاشيه برگزاري اين نمايشگاه گفت: اين دانشگاه همچون سال هاي گذشته در راستاي اسناد بالا دستي و مأموريت هايي که به آن محول شده در حال تبديل شدن به يک دانشگاه حل مسئله و دانشگاهي در جوار صنعت است. وي افزود: در اين راستا برنامه هايي را تدوين کرديم که بخشي از اين برنامه ها زمينه ساز برگزاري نمايشگاه بين المللي صنايع معدني با محوريت فولاد با ميزباني دانشگاه است.
دکتر يعقوبي پور اظهار داشت: در اين نمايشگاه بيش از صد شرکت فعال مطرح کشور در زمينه فولاد حضور دارند. از آنجايي که منطقه معدني و صنعتي«گل گهر» به عنوان قطب مهم زنجيره توليد فولاد کشور در شهرستان سيرجان قراردارد، اين نمايشگاه تنها رويداد صددرصد تخصصي زنجيره صنعت فولاد کشور محسوب مي شود. رئيس دانشگاه آزاد اسلامي سيرجان در خصوص تبديل شدن به دانشگاه حل مسأله، گفت: طبيعي است که اگر بخواهيم به يک دانشگاه حل مسأله و دانشگاه کارآفرين تبديل شويم، بايد بحث مهارت آموزي را سر لوحه کار خود قراردهيم. وي با اشاره به تحريم هاي ظالمانه آمريکا، گفت: تأمين قطعات مورد نياز صنايع شهرستان که يکي از بزرگترين قطب هاي فولادي کشور است، يک موضوع بسيار مهم است که توانسته ايم در اين زمينه ورود کنيم. وي افزود: امروز بيش از بيست قطعه صنعتي که مشمول تحريم هستند را توانسته ايم با بومي سازي و مهندسي معکوس در اختيار صنعت قراردهيم . بعضي از اين قطعات تست هاي آزمايشي آنها تمام و تأييد شده اند و به توليد انبوه رسيده اند و برخي ديگر در طي مراحل تست هاي آزمايشگاهي هستند که اميدواريم بتوانيم از طريق ورود به صنعت جا پاي خود را در اين بخش مستحکم کنيم.
نمايشگاه سيمکس سيرجان فرصت مهم همفکري و همافزايي کارشناسان
مدير مجتمع سنگ آهن سيرجان خبر داد: جهش توليد با حضور بخش خصوصي
به گزارش روابط عمومي مجتمع سنگ آهن سيرجان، مرادعلي منظري توکلي؛ مدير مجتمع با بيان اين مطلب گفت: مجموع سنگ آهن استخراجي مجتمع سنگ آهن سبرجان در سال گذشته در حدود 35 ميليون تن بوده است که نسبت به دوره مشابه در سال ماقبل آن، رشد بيش از 6 درصدي را نشان ميدهد.
وي در ادامه افزود: در معدن شماره 2 و پس از واگذاري راهبري استخراج و فروش معدن به بخش خصوصي ، شاهد رشد توليد بيش از 5/2 برابري هستيم. منظري توکلي خاطر نشان کرد: براي نخستين بار درکشور مراحل طراحي و آماده سازي معدن سنگ آهن به روش زيرزميني در معدن شماره 6 در دست انجام ميباشد که با بهرهگيري از توان مشاورين خارجي در حوزه طراحي و اجراي اين پروژه ميتوان الگويي جهت استخراج ذخاير سنگ آهن عميق در کشور را فراهم کرد و بومي سازي فرآيندهاي طراحي و استخراج به روش زيرزميني را در آينده مّد نظر قرار داد.
وي گفت: ميزان سنگ آهن استخراجي در سال جاري از معدن شمارة 1، 7.500.000 تن، معدن شمارة2، 2.500.000 تن، معدن شمارة 3، 14.000.000 تن، معدن شمارة 4، 2.100.000 تن و معدن شمارة 5، 800.000 تن بوده است. مدير مجتمع سنگ آهن سيرجان در ادامه از ديگر اقدامات مجتمع را در سال هاي اخير، انجام عمليات اکتشافات تفصيلي آنوماليهاي 7، 8، 11 و 12و نيز اکتشاف آنومالي هاي بين معادن با همکاري شرکت معدني و صنعتي گل گهر عنوان کرد. گفتني است مجتمع سنگ آهن سيرجان در استان کرمان، شهرستان سيرجان،کيلومتر 50 جاده شيراز واقع شده است. منظري توکلي دربارهي برگزاري نمايشگاه سيمکس در سيرجان گفت: به واسطهي تحريمها اين نمايشگاه فرصت گردهمايي مهمي خواهد بود تا کارشناسان معدن و فولاد از سراسر کشور با تامين کنندگان قطعات همفکري و همافزايي کنند و از آنجا که مکان برگزاري به سايتهاي معدني منطقهي سيرجان نزديک است فرصت بازديد از اين معادن و کارخانجات براي مدعوين و فعالين اين عرصه فراهم مي شود و توليدکنندگان قطعات نيز ميتوانند از نزديک با نيازهاي شرکتها آشنا شوند و زمينه براي مهندسي معکوس و توليد قطعات در داخل ميهن عزيزمان فراهم گردد. مدير مجتمع سنگ آهن سيرجان در پايان اين مساله را مطرح کرد که: در شرايط تحريم بايد همهي واردکنندگان، تامين کنندگان قطعات و صادرکنندگان يک دل و يک صدا باشند و براي تداوم اشتغال در کشور نقش پررنگي را بازي کنند. خوشبختانه از نظر علمي و کيفيت توليدات به جايي رسيديم که علاوه بر توليد محصولات با کيفيت صادرتي مي توانيم دستاوردهاي بخش صنعت معدن را به عنوان نماد مقابله با تحريمهاي و موفقيت در جنگ اقتصادي به نمايش عموم بگذاريم.
با حفظ بازاهاي صادراتي مي توانيم با دشمنهايي که ادعاي به صفر رساندن ارز آوري ما را داشتند مقابله کنيم و نقشههاي شوم ايشان را خنثي سازيم.
نمايشگاه زنجيره تامين فولاد سيرجان همافزايي، براي بومي سازي و عبور از تحريمها
دومين نمايشگاه و همايش بينالمللي معدن، صنايع معدني و زنجيره تامين فولاد 5 لغايت 7 بهمن ماه 98 در محل دانشگاه آزاد اسلامي سيرجان برگزار ميشود.
دور اول اين نمايشگاه سال گذشته و با حضور شرکتهاي معتبر در کرمان برگزار شد. با توجه به اينکه در سيرجان زنجيره تامين فولاد از سنگ آهن تا محصول نهايي شمش و ميلگرد تکميل شده است و نيز منطقه گلگهر توليدکننده بيش از 50 درصد سنگ آهن کشور است، امسال اين نمايشگاه با مساحتي بيشتر و برنامه ريزي بهتر در سيرجان برگزار ميشود تا شهرستان سيرجان به عنوان يکي از قطبهاي فولادي کشور معرفي شود.
شرکتهاي بزرگ کشور از جمله گروه فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان، توکا فولاد، فولادسنگ مبارکه، شرکتهاي فولادسازي مثل MMTE و شرکت شکوفا صنعت پويا ، شرکت ملي صنايع مس ايران، تامينکنندگان داخلي و خارجي، نمايندگان ايراني برندهايي از ترکيه، هندوستان، سوئد، آلمان، نروژ و چين در اين نمايشگاه حضور دارند.
براي برپايي اين نمايشگاه از بهترين سازه چادري آلماني استفاده شده است و اين نمايشگاه در مساحتي حدود 8 هزار متر مربع در محل پرديس دانشگاه آزاد اسلامي واحد سيرجان برگزار خواهد شد. به دليل پتانسيلهاي سيرجان به عنوان يک شهر معدني و فولادي اين نمايشگاه امسال به ميزباني سيرجان برگزار ميشود.
(SIMEX)، يک رويداد تخصصي در زنجيره فولادسازي است
برديا اميرتيموري دبير برگزاري دومين نمايشگاه و همايش بينالمللي معدن، صنايع معدني و زنجيره تامين فولاد(SIMEX) سيرجان، درباره ايده برگزاري اين نمايشگاه در سيرجان گفت: «تکميل زنجيره فولاد در استان کرمان براي اولين بار در کشور شکل گرفته است. ما در بخشي از تکنولوژي در زمينه بوميسازي و داخليسازي توانمند شديم ولي بخشي از تکنولوژي وارداتي است و بخشي را هم بايد از تجربيات استانهايي مثل اصفهان و خوزستان سابقه بيشتري در اين زمينه دارند، استفاده کنيم. نمايشگاهها و رويدادهاي زيادي در حوزه فولاد و معدن برگزار ميشود ولي يک رويداد صد درصد تخصصي که صرفا به زنجيره تامبن فولاد مربوط باشد، در کشور وجود نداشت. اين ايدهاي شد تا در کرمان به عنوان قطب توليد سنگ آهن و يکي از قطبهاي جديد صنعت فولاد اين نمايشگاه را برپا کنيم تا شرکتهاي مختلفي از سطح کشور حضور پيدا کنند و سطح تعاملات و همفکري بالا برود. ولي امسال به دعوت شرکتهاي منطقه گل گهر تصميم گرفتيم اين نمايشگاه را به سيرجان منتقل کنيم تا هر ساله در سيرجان برگزار شود.
اميرتيموري موثر عمل کردن توليدکنندگان در حوزه بوميسازي، تبادل تجربيات و همافزايي بين شرکتهاي مختلف در حوزه بوميسازي، آشنايي تامينکنندگان مختلف کشور با نيازهاي کارخانجات فولادي را از جمله نکات مثبت اين نمايشگاه و همايش عنوان کرد.
وي در پاسخ سوال خبرنگار ما مبني بر دليل انتخاب شهرستان سيرجان به عنوان محل برپايي نمايشگاه، گفت: «بايد پول توسعه در زمين توسعه خرج شود. نمايشگاههاي مختلفي برگزار ميشود ولي شرکتها نميتوانند همه کارشناسان را همراه خود ببرند. اين نمايشگاه باعث ميشود تامينکنندگان، توليدکنندگان و بوميسازان و… از نزديک با معدن بازديد کنند؛ کارشناسان منطقه نيز ميتوانند حضور داشته باشند».
دبير برگزاري همايش و نمايشگاه (SIMEX)، مشکلات هنگام برپايي اين نمايشگاه را اينگونه بيان کرد: «به دليل عدم وجود سايت نمايشگاهي در شهرستان سيرجان، بايد از طريق سازه چادري نمايشگاه برگزار ميشد که اين امر هزينه هاي ما را به شدت افزايش داد. همچنين تامين امکانات اوليه نظير چالش کمبود هتل، وجود دارد که اميدواريم در آينده اين کمبودها برطرف شود و بتوانيم با کيفيت بهتري نمايشگاه را در سيرجان برگزار کنيم ولي نمايشگاه امسال هم از بالاترين استانداردهاي کشوري برخوردار است.
مهمترين هدف، همکاري در بوميسازي قطعات است
مهندس محمد ايرانمنش مدير روابط عمومي و امور بين الملل شرکت معدني و صنعتي گلگهر توضيحاتي درباره برگزاري نمايشگاه(SIMEX) سيرجان ارايه داد: «منطقهي گلگهر و اکثر شرکتهاي آن در اين نمايشگاه حضور دارند و با توجه به اينکه بيش از 40 درصد ظرفيت توليدات کشور در زمينه سنگآهن و محصولات وابسته در منطقه گلگهر انجام ميشود، خواستهي تمامي شرکتهاي منطقه گلگهر بود، که اين نمايشگاه در سيرجان برگزار شود و به دليل پتانسيل بالاي سيرجان در زمينه معدني و صنعتي، شرکت معدني و صنعتي گلگهر خواهان برگزاري نمايشگاه در سيرجان بود. گلگهر به عنوان يکي از پرچمداران صنعت سنگ آهن و فولاد کشور در اين نمايشگاه حضور پرقدرتي دارد و آخرين دستاوردهايي که در اين سالها در تکميل زنجيره فولاد داشته است را به نمايش خواهد گذارد. دستاوردهايي در زمينه بوميسازي و مهندسي معکوس قطعات، پروژههايي در حوزه مسئوليتهاي اجتماعي نظير پروژه انتقال آب خليج فارس، پروژه بيمارستان گلگهر و پروژه فاضلاب را به نمايش ميگذارد. در کنار اين برنامهها، همايشهاي تخصصي هم برگزار خواهد شد». مدير روابطعمومي و امور بينالملل شرکت معدني و صنعتي گلگهر مهمترين برنامه تدارک ديده شده اين شرکت را در نمايشگاه صنايع معدني و زنجيره تامين فولاد(SIMEX) سيرجان، به نمايش گذاشتن بوميسازي و مهندسي معکوس قطعات عنوان کرد و در پاسخ اينکه گلگهر چه هدفي را در اين نمايشگاه دنبال ميکند، افزود: «قطعاتي را که بوميسازي کرديم اينجا به نمايش خواهيم گذاشت.» چندين شرکت سيرجاني در اين نمايشگاه حضور دارند که در ساخت قطعات در سيرجان فعاليت ميکنند و شرکتها با حمايت ويژه گلگهر در اين نمايشگاه خواهند بود و دستاوردهايشان را به نمايش ميگذارند». به گفتهي مهندس ايرانمنش، يکي از اهداف اصلي شرکت معدني و صنعتي گلگهر اين است که هر کس که توانايي دارد قطعاتي که مورد نياز گلگهر است بسازد و در اين زمينه همکاري کند تا اين قطعات بوميسازي شوند. همچنين صنعتگران سيرجان، استان و سراسر کشور با بازديد از نمايشگاه ميتواند اطلاعات جامعي را به دست آورند که چه قطعاتي را در منطقه گلگهر نياز داريم تا براي شرکتهاي منطقه گلگهر بسازند».
به نقل از مدير روابطعمومي و اموربينالملل شرکت معدني و صنعتي گلگهر، در حاشيه و همزمان با برگزاري نمايشگاه دو کارگاه نيز در رابطه با تعاملات مجموعه معدني و صنعتي گلگهر با اهالي رسانه و روابطعموميهاي شهرستان برگزار ميشود. برگزاري کارگاه آموزشي صنايع معدني و توسعه پايدار براي اصحاب رسانه توسط امين شول سيرجاني و کارگاه آموزشي ديگري توسط دکتر عليرضا کتابدار تحت عنوان کارگاه کمپين رسانهاي براي بنگاههاي معدني برگزار ميشود.
تبادل اطلاعات بين شرکتهاي صنعتي و معدني داراي اهميت بوده و از موازي کاري اقدامات جلوگيري مي کند.
شرکت سنگ آهن گهرزمين، با هدف استخراج و بهرهبرداري از معادن سنگآهن، همچنين توليد كنسانتره و گندله در راستاي تامين زنجيره فولاد كشور نقشآفريني فعال دارد. در حال حاضر آخرين محصول توليدي اين شرکت توليد کنسانتره با عيار 5/68 درصد است. همچنين از اهداف شرکت توليد 10 ميليون تن کنسانتره و 10 ميليون تن گندله مي باشد که تاکنون2 خط کنسانتره هرکدام با ظرفيت 2 ميليون تن در سال به بهره برداري رسيده و پروژه خط 3 کنسانتره با پيشرفت فيزيکي 65% در حال اجرا مي باشد.همچنين پروژه خط 1 گندله سازي با ظرفيت 5 ميليون تن در سال تا پايان سال جاري به اتمام ميرسد.
بابک رحيميان مدير روابطعمومي و امور بين الملل شرکت سنگ آهن گهرزمين در مورد برنامهي تدارک ديده توسط شرکت گهرزمين در همايش و نمايشگاه (SIMEX)سيرجان، گفت: «شرکت گهرزمين بنا دارد کليه اقدامات صورت گرفته تاکنون را ارائه نمايد. رويکرد اصلي ما بوميسازي است. کارشناسان واحد بوميسازي در اين نمايشگاه مستقر هستند. همچنين در اين نمايشگاه قصد داريم تصوير انلاين ازمجموعه رول هاي در حال کار آسياب HPGR پيش خردايش خط فرآوري کنسانتره ، به عنوان يکي از مهمترين قطعات که براي اولين بار در کشور بومي سازي شده و همچنين تصاوير زنده معدن و کارخانجات شرکت رانمايش دهيم. قابل ذکر است نماينده کليه واحدهاي شرکت در نمايشگاه حضور دارند و آماده پاسخگويي و تبادل اطلاعات هستند». رحيميان در پاسخ اينکه آيا نمايشگاه ميتواند موجب توسعه بوميسازي براي شرکت گهرزمين شود، گفت: «صددرصد چنين انتظاري داريم. تبادل اطلاعات در بين شرکتهاي صنعتي و معدني داراي اهميت ويژه اي مي باشد و ميتوانيم با تبادل اطلاعات و استفاده از توان دانش داخلي و بکارگيري شرکت هاي دانش بنيان، تجهيزات استراتژيک و در ادامه احداث خطوط توليد با دانش و فناوري داخلي را به طور کامل بوميسازي کنيم. از اقدامات صورت گرفته در واحد بومي سازي شرکت ميتوان به طراحي و ساخت رول هاي آسياب هاي غلتکي فشار بالا (HPGR)، طراحي و ساخت قطعات تکنولوژيک کاربيد تنگستن (STUD، EDGE-BLOCK و CHEEK-PLATE) ويژه آسياب هاي غلتکي فشار بالا (HPGR)، طراحي و ساخت داخل لوله هاي ضد سايش انتقال اسلاري با عمر عملکردي بسيار بالا – RUBBER BASED، طراحي پوسته آسياب گلوله اي (BALL MILL SHELL) و طراحي و ساخت داخل ورق هاي فولادي ميکروآلياژ با هدف ساخت پوسته آسياب گلوله اي در سال 1399 اشاره نمود».
نمايشگاه (SIMEX) سيرجان، فرصت بسيار خوبي است
از ديگر شرکتهايي که در اين نمايشگاه حضور فعال خواهد داشت، شرکت مجتمع جهانفولاد سيرجان است. اين شرکت توانسته است به محصول نهايي يعني شمش فولادي دست يابد و در اين همايش برنامههاي مختلفي تدارک ديده است. به گفتهي مهندس مسعود ميرمحمدي مدير حوزه مديرعامل و مدير روابطعمومي اين شرکت، رويداد بزرگي در سيرجان در حال رخ دادن است و اين نمايشگاه فرصت بسيار خوبي است که صنايع پاييندستي فولاد در شهرستان سيرجان شکل بگيرد. وي ادامه داد: «قطعا با وجود چنين صنايعي شاهد اشتغالزايي بسيار خوبي در زمينه فولادسازي خواهيم بود».
شرکت گهرهمکار از شرکتهاي معدني و صنعتي است که در اين نمايشگاه حضور خواهد داشت. عمده فعاليت اين شرکت استخراج سنگ آهن و باطلهبرداري در معادن و خردايش و دانهبندي سنگ آهن است و خوراک کارخانههاي کنسانتره را تامين ميکند.
مهندس حميد کشاورز، مدير کارگاه شرکت گهرهمکار هدف از شرکت در اين نمايشگاه را اينگونه بيان کرد: «بحث بوميسازي قطعات مصرفي و مورد نياز شرکتهايي که در مجموعه فولادي کار ميکنند، مهم است. گهرهمکار قطعات مصرفي شرکت را به نمايش ميگذارد. از جمله قطعات ريختهگري و قطعاتي که ساختگي هستند و ماشينکاري لازم دارند. شرکتهاي سازنده قطعات با شرکتهاي معدنکاري بزرگ در استان کرمان آشنا شوند و ببينند شرکتهايي مثل گهرهمکار چه ماشينآلات معدني دارد. گهرهمکار نيز ميتواند با سازندههاي محلي و بومي در استان آشنا شود و از تامينکنندگان داخلي يکسري قطعات را تامين کند».